Утайката от кафе - магия

категория: козметика

Искам да похваля утайката от кафе. Писах преди, че я използвам против целулит, докато се къпя и стоя с маска на косата си оползотворявам времето като я трия върху бедрата, добавям и хума някой път и стават чудесни. Нали скъпите кремове срещу целулит имат една основна съставка и това е кофеинът, който разрушава мастните депа, които причиняват целулита.
Но вече я използвам за цялото тяло. Утайката е чудодейна за кожата. Тя ексфолира, почиства, стяга и ароматизира кожата. Премахва мъртвите клетки по-добре от всичко, което знам досега. Действа по-добре от скраб, от трици от кестени и тем подобни. Особено сега, ако сте изгорели от плажа и ви се бели кожата, тя е най-доброто средство. И друго, създава някакъв невидим защитен слой. Пробвайте и ще се убедите. Кожата стои много свежа, някак си обновена, дори тена е по-секси. Аз обожавам хума, но тя не е подходяща в чист вид за суха кожа, трябва да се смеси с нещо. Затова препоръчвам утайката от кафе за всякакъв тип кожа, и мазна и суха. Достатъчни са 5 минути за цялостно обтриване и няколко канчета вода да изплакнете хубаво банята и плочките, ако сте ги оцапали.
Щом си изпиете кафето у дома, утайката дори и една, две лъжици е достатъчна, а и прясна, слагате я веднага като маска за 10 минути. Вълшебство, кожата е нежна, подмладена, мека. Кафето съдържа важния витамин П и антиоксиданти, което имат подмладяващ ефект.
Изумена съм от това, което прави с лицето. Става невероятно! Кожата излъчва особено обаяние след това! Днес се обтрих с утайка и излизаме с приятеля ми. В един магазин момичета предлагат студен чай - ужас, химия...И се заговорихме докато чакахме на опашката, че пия само истински билки, а не такива химии. И обяснявам, че дъщеричката ми е едно от най-здравите деца, което познавам, защото от малка пие от 2 до 4 литра истински чай всеки ден. И казвам, че е на 13 години. Бяха шокирани. Мислели се съм техен набор, а бяха 17 годишни. Е, два пъти съм колкото тях. Верно е, че все ми дават 22 години. Но толкова весело ми стана, после като бях на касата непрекъснато надничака и ми гледаха лицето, приятеля ми също го потвърди. А зная и усещах, че освен че съм младолика по рождение, това беше и магията на утайката. Моментално се променя лицето, тена и излъчването. Опитайте и ще разберете!
Вземате от някое кафе преди да я изхвърлят, така и така го правят всеки ден, а и никой няма да ви откаже. Мъжът ми ми донесе цяла торба. Сложих я в една тава на терасата да изсъхне, за да не мухляса. Изсъхна за дни и сега имам за половин година, и това е от едно изхвърляне на утайката от кафемашините по кафетата. В банята си държте малко количество в пластмасова кутийка от крем да ви е под ръка, но като я отваряте после бършете капачето от вътрешната страна, за да не попада водя и влага и да мухляса. Това е. Бързо, без пари и действашо! Нали ви казах, че обичам такива неща!
Утайката помага повече за миене на засечени съдове отколкото разни препарати. И дори оцапано след боядисване на косата по кожата и по челото, ако нямате под ръка спирт да го изтриете, утайката ще го направи моментално. Или кафе, ако все още не сте си взели утайка.
Кафе за хубава коса - по-лъскава и блестяща косата става за минути. Направете силна чаша кафе и я оставете да поизстине. Втрийте напитката в косата си и оставете да подейства 20 минути. Изплакнете с топла вода. Тези, които използват къна за боядисване, също могат да добавят в сместа с къната за кестеняв цвят.
Утайката ще ви помогне да се отървете и от неприятна миризма по ръцете от лук, чесън или някоя силна подправка след готвене.