Нека и косата ви бъде красива

категория: козметика

Косата се нуждае от подхранване независимо от това дали е здрава, суха, мазна и т.н.
Знаете ли, че:
1. Маските за коса осигуряват протеини и влажност на косъма. Редовното им прилагане има важно значение за вида и здравето на косата.
2. Маските се нанасят с пръсти или с четка за боядисване.
3. Маската се нанася върху косъма, без да се достигне до скалпа.
4. Краищата са най-старата част от косата. Те се нуждаят от най-много подхранване и опазване.

Маска за здрава коса
50г газ, 50мл рициново масло, 2г хинин на прах, 1 ампула витамин А, 1 супена лъжица спирт се смесват. Направете топъл компрес и оставете маската 4 часа и измийте с шампоан.

Маска за укрепване на косъма
Затоплете 10мл зехтин, разделете косата и с помощта на четка нанесете зехтина. Разрешете косата, за да разпределите зехтина равномерно по цялата коса. Покрийте главата с найлонова шапчица. Оставете маската 15-30 минути. Ако косата е много изтощена оставете маската на главата за една нощ. Измийте косата с шампоан и изплакнете добре.

Класическата рецепта за подхранване на косата :))
1 лъжица свинска мас, 1 лъжица газ и 1 лъжица оцет се смесват. С получения крем намажете косата в корени и по дължина. Направете топъл компрес (завийте с найлон и отгоре намотайте топла кърпа) и оставете да престои 4-5 часа.

Маска за мазна коса
Едно яйце 1мл витамин В1 или В6 и 1/2 чаша отвара от коприва се смесват. Втрийте топлата смес и покрийте главата с найлон, а отгоре с топла кърпа. След 1 час измийте главата с шампоан, а след това изплакнете с отвара от копривени листа и корени.

Маска за подхранване на мазната коса (за преди измиване на косата)
100г пасиран магданоз смесете с 1 лъжичка водка и 2 чаени лъжички рициново масло. Втрийте в корените на косата и направете топъл компрес. След 1 час измийте с шампоан и изплакнете с 4 чаши отвара от коприва и 3 супени лъжици оцет.

Маска за подхранване на косата
Смесете 3 супени лъжици рициново масло, 1 супена лъжица ром и 1 супена лъжица черен чай. Разбъркайте добре и нанесете сместа в корените на косата и после по цялата дължина. Оставете маската да действа 2-3 часа и измийте с мек шампоан.

Маска за овлажняване и подхранване на косата (за суха коса)
1 яйце, 1 супена лъжица оцет и 2 супени лъжици зехтин ги объркайте. Масажирайте със сместа скалпа и косата, срешете с гребан. Оставете да престои 15 минути. Измийте косата с шампоан и изплакнете