Правете 3 маски с моментален ефект за стегната, чиста и еластична кожа

категория: козметика

Заради шума и суетата покрай ежедневните ни задачи, много често не намираме нужното време да дадем на кожата си грижите, от които се нуждае. За щастие съществуват прости и изпитани във времето натурални средства за превръщане на всекидневния ни вид в нещо далеч по-красиво и специално. За целта приложете една от следните маски с незабавно действие, които ще направят лицето ви гладко, стегнато и сияещо.

Великолепен стягащ ефект ще постигнете мигновено, като смесите 1 чаена лъжичка нишесте и 1 зрял банан. Нанесете върху лицето и деколтето за 20 - 25 минути и изплакнете.

Освежаваща и тонизираща маска за лице може да си приготвите от сока на 1 лимон, 1 чаена лъжичка мед и 1 супена лъжица хума. Смесете ги, намажете лицето си и изчакайте 20 минути, преди да изплакнете. Хумата не само стяга, но притежава и антибактериални, и противовъзпалителни свойства. Лесно изчезват зачервяванията и малките дефекти по кожата.

За да подобрите еластичността на кожата, смесете 1/2 банан, 2 супени лъжици зехтин, 1/2 чаена лъжичка канела и 1 яйчен жълтък. Нанесете на кожата за 10 минути, след което измийте с хладка вода.