Еликсир на младостта: Изпитана рецепта за подсилване на имунитета и прочистване на организма

категория: здраве

Поради забързания си начин на живот всички масово ядем бързи храни, които не внасят здравословни съставки в организма. Затова ви представяме една простичка рецепта, която всеки може да си приготви.

Помага за подсилване на имунитета и прочистване на организма. Рецептата се състои от моркови и ябълка. Ето и точните съставки:

2 супени лъжици зехтин

2 моркова

1 ябълка

1 лимон

по необходимост / желание канела

Вижте колко лесно се приготвя: Настържете ябълката на едрата страна на рендето на дребната страна на рендето настържете морковите. Залейте ги със сока от един изцеден лимон. След това ги залейте със зехтин Подправете с канела. Разбъркайте и си хапнете с удоволствие! А ето и малко статистика: Морковът е естествено лекарство. Има в състава си здравословния бета-каротин, фибри, витамин С, етерични масла, витамин А, витамин В, витамин D, витамин РР, витамин Х, желязо, глутамин, калий, калций, калциев пектат, каротеноиди, ксантофили, ликопен, пектин, въглехидрати, фосфор, цинк. Многобройни изследвания са доказали, че морковите има ролята на "чистач" на организма. Той почиства организма от вредните вещества, които възникват вследствие на лошото хранене и действието на замърсената околна среда и различните лъчения. В Норвегия морковите се препоръчват на деца под формата на "Осло закуска", тъй като се смята, че помагат за премахването на умората, подобряване на концентрацията, помагат за по-доброто обучение и по-добрия успех в училище. Същото касае и ябълката. Тази комбинация от вкусове играе важна роля в здравето на човека и ще ви накара да се почувствате по-жизнени и здрави!