идеален домашен крем за лице

категория: козметика

За да направите домашен крем за лице, може да използвате такива полезни и вълшебни съставки като кокосово масло, какаово масло, зехтин, мед или лавандулово масло.
Тези продукти, освен че са много полезни и здравословни, имат способността да избелват кожата и дори да премахват белези.

Какаовото и кокосовото масло имат противовъзпалителни свойства и могат активно да заличават белези и стрии, а така също да възвръщат естествения блясък на кожата, тъй като съдържат много антиоксиданти. В домашен крем за лице те имат способността да заглаждат бръчките и да предотвратяват появата на нови.

Зехтинът, който ще включите в този домашен крем за лице, е също вълшебен. Той притежава свойства, които карат клетките да се регенерират и затова той може да заличава дори белези от акне. Медът пък освен че е една от най-полезните храни, има свойството също да заличава белези. Лавандулата пък дава отличен аромат, подхранва клетките и помага за възстановяването им.

За да си направите домашен крем за лице, сложете в равни пропорции от какаовото, кокосовото масло и зехтина в съд и ги разтопете на водна баня, сложете лъжичка мед и капнете от лавандуловото масло няколко капки по ваш вкус. Ако не харесвате лавандулова миризма, може да си купите масла от грейпфрут, карамфил или лимон.

Разбъркайте всичко на слаб огън, след което оставете да поизстине малко. След това го насипете в малки бурканчета и съхранявайте в хладилника вашият напълно естествен домашен крем за лице. Мажете се с него всеки ден, тъй като той освен че ще подхранва и регенерира кожата на лицето, ще ви предпазва и от вредните UV лъчи на слънцето. Освен това вашият домашен крем за лице ще ухае точно по ваш вкус и ще прави кожата ви подхранена, гладка и без никакви белези.