Още едно вълшебство за косата

категория: козметика

Събирате външните обвивки на лука като готвите и така примерно едно бурканче го натъпквате. Много болести се лекуват с тях, Петър Дънов дава много рецепти дори, тъй като в тях е складирана много слънчева енергия. Заливате го с някаква слаба ракия. Каквато имате под ръка...И едно пакетче карамфил си счуквате и слагате и него. Желателно е не готово на прах (тъй като е по-изветряло), а вие сами да си ги разтрошите карамфилчетата. Престоява 2 седмици, желателно на слънце лятото, зимата на топло, до печка близо, до парно. После прецеждате и имате чуден елексир.
Предупреждавам, че не е за руси коси ! Боядисва примерно кърпи, ако преди да е изсъхнало се сушите с тях. Но след баня ако се втрие в корените и изсъхне не цапа. Но е червено като къна. Може и всеки ден да се ползва. Косите се сгъстяват. За по-добър ефект при много лош косопад и сутрин и вечер може да се прави. Опитайте. Заздравява се косата. Като си правя повечко, на който съм дала е много доволен, мъжете много го харесват. Това ми е любимата рецепта против косопад. За тъмни коси, червени, черни и кестеняви е чудесно.
И една тайна, много хубаво ухае. Ако е гадна ракията с лош мирис, сложете повечко карамфил пак става прекрасно. Главата дори след като се измие другия път, кожата на скалпа е попила това хубаво ухание на карамфила и то остава. Дори след измиване като си сушите косите с кърпа и тя попива хубавия му аромат, нищо че примерно сте се мазали преди 2 дена. И възглавниците ухаят прекрасно.