Формула на корейските баби – нужни са ви само две съставки, за да премахнете увисването на кожата на лицето и бръчките, за една нощ!

категория: козметика

Всяка жена си мечтае за млада и бляскава кожа, но това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Постоянното излагане на химикали и замърсяване от въздуха значително намалява качеството на нашата кожа. Нездравословният живот, който всички водим, често е основната причина за бръчки, акне, черни точки и запушени пори, които могат да направят кожата ви неприятна на вид.

Най-често жените прибягват до скъпо третиране на кожата си, със закупени продукти, за да разрешат проблемите. Само че проблемът с тези продукти е, че те често съдържат набор от химикали, които могат да увредят кожата ви и да причинят допълнителни проблеми. Кожата на лицето е доста деликатна и трябва да бъде третирана с меки средства, които няма да променят нейните pH стойности, и нейното качество. За щастие имаме натурални средства, с които ефективно могат да се третират акне, черни точки, бръчки и други проблеми с кожата и без неприятни странични ефекти.

Всички сме чували за ползите за красотата от кокосовото масло и содата за хляб. Лекът се базира на тези съставки, които ще почистят кожата ви в дълбочина и ще предотвратят появата на всякакви проблеми. Лекът има силни противовъзпалителни и антисептични свойства и трябва да бъде използван като дневен лосион. Нека първо разгледаме ползите от двете съставки.

Содата за хляб е прахообразно кристално съединение, което се бори с акнето и пъпките, и подобрява качеството на вашата кожа. Содата се използва също и за избелване на зъбите или като дезодорант, но е и силно лекарство против акне. Тя балансира pH на кожата, благодарение на своите амфотерни свойства.

От друга страна, кокосовото масло е едно от най-добрите средства за вашата кожа. Това богато на нутриенти масло ще хидратира кожата на лицето ви, ще изчисти порите и регулира омазняването, което кожата ви произвежда.
Ето как да приготвите маскатта:

Съставки:
- 1 супена лъжица сода за хляб
- 2 супени лъжици кокосово масло

Приготвяне:
Смесете съставките в малка купа, после поставете пастата върху кожата си и масажирайте нежно с върха на пръстите си. Оставете сместа да подейства за 5-10 минути, после изплакнете с голямо количество хладка вода. Кокосовото масло ще хидратира кожата ви в дълбочина, така че не е нужно да слагате овлажняващ крем след това.

И двете съставки са много достъпни и най-вече натурални, което означава, че няма да увредят кожата ви. Просто опитайте сами маската и ще бъдете удивени от резултата!
Прикачени файлове: