[Мъдри мисли] За контрола

категория: забавни

Опитите да контролираш естествения ход на нещата никога не се увенчават с успех. Дори и за момент да постигнеш своето, ти нарушаваш деликатния баланс на събитията и после ще трябва да плащаш.

Не можеш да манипулираш всички през цялото време. Никой не може. И колкото по-късно се наложи да плащаш, толкова по-голяма ще бъде лихвата. Истината винаги излиза наяве.

Контролирай нещата, които действително зависят от теб и не хаби енергия да се притесняваш, за нещата, които зависят от другите. Това е същността на смирението.

Можеш да контролираш: отношението си към своето тяло и наличието или липсата на грижа за него, как възприемаш случващото се с теб в момента - тоест твоята гледна точка, в какво избираш да вярваш, как се отнасяш към близките си хора, към притежанията си и към вещите, как да подредиш своето кътче в дома си... А това не са никак маловажни неща.

Не винаги успяваме да контролираме емоциите си, реакциите си и чувствата си, защото те може да са провокирани от натискането на нашите "червени бутони" от ситуация или от друг човек. Не се обвинявай за това, а се опитай да си дадеш сметка, какво се случва. Може би следващия път ще се владееш по-добре.

Няма непоклатими хора.