Домашни лекове против стрии

категория: козметика

Стриите са много неприятен проблем, който тормози дамите. Стриите представляват бледи белези във вид на неправилни черти, които възникват върху кожата при хормонални промени, по време на кърмене, на бременност, при рязко качване или сваляне на килограми.

Стриите възникват по-често при жени с ниско съдържание на еластични влакна в кожата. Ако стриите се появяват върху бедрата, корема, гърдите, дупето, това е свързано с прекомерно разтягане на кожата.

Етерични масла
Тъканите нарастват прекалено бързо, горният слой на кожата не може да успее да се изравни с тази скорост, става все по-тънък и се разкъсва. Благодарение на съединителна тъкан кожата е цяла, но на мястото на разкъсването остава розов, а след това блед белег.

Всяка жена би искала да се отърве от стриите. За това съществуват домашни средства, които може да се опитат, преди да бъде посетен скъп козметичен салон.

Кокосово масло
Ако вече имате стрии, направете всичко възможно, за да предотвратите появата на нови. Ако сте бременна, мажете тялото си с подходящ лосион, зехтин, какаово масло или кокосово масло, за да не се разтегне кожата.

Активният начин на живот също спомага за предотвратяването на появата на нови стрии.

Премахване на стрии
Но ако все пак проблемът вече съществува, опитайте се да се преборите с него с домашни средства. За тази цел може да ви помогне специален ексфолиант, направен от равни части сол, захар, утайка от кафе и няколко капки зехтин.

Тази смес се втрива в проблемните зони по около пет минути, след като ги намокрите добре в банята. След втриването се измива с топла, а след това с хладка вода и се маже със зехтин или богат на подхранващи вещества лосион.

Всеки ден втривайте в проблемните места смес от етерични масла. Смесете по 10 капки етерично масло от розмарин, лавандула, жасмин и портокал, добавете 100 милилитра масло от жожоба и 10 капки лимонов сок. Оставете сместа да престои едно денонощие в тъмно шише и използвайте всеки ден.

Правете през ден масаж на проблемните зони с груба ръкавица за масаж, направена от луфа или друг подходящ материал с груба повърхност. Подобряването на кръвообращението спомага за обновяването на кожата в проблемните места.

Лимоновият компрес помага срещу стрии. Той съдържа витамин С, полезен за регенерацията на кожата. Нанесете върху марля лимонов сок и сложете компреса върху проблемното място. Оставете да престои 1 час и измийте с хладка вода.