Винени локумки

категория: готварство

Винени локумки

Приготвянето на локумките няма да ви отнеме повече от 20-30 минути, а крайният резултат винаги е прекрасен.
Оригиналната рецепта за тези винени локумки включва свинска мас, но аз го заменям с масло и олио. Сладките не съдържат набухвател. Можете да ги приготвите и за Великден. Сложете ги в плътно затваряща се кутия и им се насладете дълго време.
Продукти:
80 грама меко масло (на стайна температура)
1/2 ч.ч. олио (120 мл.)
1/2 ч.ч. бяло вино (120 мл.)
400 грама бяло брашно
1 кутия цветен локум или какъвто харесвате (140 грама)
пудра захар, смесена с пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
В купа смесвам двата вида мазнина и вино. Добавям на части брашното и омесвам меко тесто. Аз разделям тестото на две части, но вие може да разточите и на един път. Няма нужда да поръсите плота с брашно, защото тестото не лепне.
Разточвам голям квадрат или правоъгълник. С помощта на нож за пица изрязвам квадратчета. Нарязвам всяко парче локум на 4 по дължина. Вземам по едно парче, леко издърпвам с пръсти и поставям по едно в края на всеки квадрат. Навивам локумките на рулца.
Ако вие нямате време, може да ги оформите и на топчета. Откъснете малки парчета от тестото, сплескайте ги между ръцете, сложете малко парче локум и оформете топчета. Може да ги оформите дори като кифлички – развихрете въображението си.
Подреждам локумките в тава (аз използвам хартия за печене, но може да я пропуснете). Пека ги докато леко порозовеят в предварително загрята на 180 градуса фурна.
През това време в купа смесвам пудрата захар с ванилия (препоръчвам ви да използвате бурбонска ванилова захар).
Овалвам горещите локумки в пудрата захар и ги подреждам върху решетка докато изстинат напълно.
Източник: http://vsekimojedagotvi.com/